Szukaj

Zawijane ciasto drożdżowe z powidłami

Zawijane ciasto drożdżowe w postaci strucli to tradycyjny wypiek, którego zapach unosi się w całym domu jeszcze długo po upieczeniu. Któż nie lubi usiąść z kawałkiem drożdżówki i kubkiem ulubionej herbaty gdy nadchodzą jesienne chłody? Pyszne śliwkowe nadzienie i chrupiąca, maślana kruszonka wspaniale się dopełniają.   Składniki na ciasto: 400g mąki pszennej 2 jajka 150ml […]

Puszyste ciasto drożdżowe bez cukru i jajek.

Ciasto drożdżowe to klasyk na polskich stołach. Możemy wykorzystać do niego owoce sezonowe, takie jak jabłka, śliwki, porzeczki czy jagody. W każdej z tych wersji będzie smakować idealnie i zadowoli każdego. Możemy także pokusić się o nieco zdrowszą wersję, bez białego cukru. Poniżej wersja zdrowo słodzona i bez jajek. Mimo to, ciasto jest wyśmienite, puszyste […]