Szukaj

Tiramisu w pucharkach

Domowe tiramisu możemy przygotować na kilka sposobów. Klasycznie, czyli z dodatkiem kawy  alkoholu, lub w wersji bezalkoholowej, z dodatkiem kawy zbożowej. Obie wersje są równie pyszne. Polecamy również zrobić własnej roboty biszkopty, a satysfakcja będzie jeszcze większa, takie biszkopty mają dobry i prosty skład.   Składniki na biszkopty: 2 jajka (w temperaturze pokojowej) 40g ksylitolu […]

Sernik na zimno

Sernik na zimno to ulubieniec wszystkich podczas letnich upałów. Kiedy temperatura powietrza przekracza 30 stopni w cieniu, lepiej nie włączać piekarnika. Pozostaje nam cieszyć się puszystą chmurką w towarzystwie sezonowych, soczystych owoców.   Składniki: 1kg twarogu sernikowego 200g śmietanki kremówki 30% 3/4 szklanki ksylitolu zmielonego na puder (lub zwykłego cukru pudru) 1/2 szklanki mleka 2,5 […]

Sernik z nerkowców

Sernik z nerkowców o idealnej konsystencji! Nerkowce to niewielkie orzechy, swym kształtem przypominające nerkę, stąd oczywiście ich nazwa. Mają delikatny, słodkawy smak, dlatego są wspaniałym składnikiem deserów. Nerkowce to źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, które dbają o prawidłowy poziom cholesterolu i wspierają nasz układ sercowo-naczyniowy. Te małe orzechy zwierają również cenny potas – obniżający ciśnienie tętnicze, […]

Kokosowa kostka z kaszy manny

To propozycja na szybki i bardzo smaczny deser. Idealne ciasto na upalne dni. Polubią je zarówno dzieci jak i dorośli. Kilka składników i prostota wykonania to kolejny plus tej słodkości. W smaku przypomina nieco batonik Bounty, jest jednak zdrowsze i można je jeść bez wyrzutów sumienia. Kasza manna jest idealna do lekkich deserów. Jest produktem […]