Szukaj

Zupa pieczarkowa z warzywami i makaronem

Prosta w przygotowaniu zupa jednogarnkowa ze zdrową porcją warzyw. Zimą częściej sięgamy po proste, a zarazem pożywne dania. Pomysłów na dania jednogarnkowe nigdy za wiele, sprawdzają się zarówno na obiad, jak i na kolację. Przyjemnie rozgrzewają, co jest dodatkowym atutem o tej porze roku. Pieczarki są niedrogim składnikiem, dostępnym przez cały rok. Warto docenić ich […]

Sos pieczarkowy uniwersalny

Pieczarki są najczęściej uprawianymi grzybami na świecie. Najczęściej spotykane to pieczarki białe oraz większe i ciemniejsze – odmiana portobello. Pieczarki białe najczęściej używane są do sporządzania zup, sosów, lub jako dodatek do zapiekanek czy pizzy. Odmiana portobello jest bardziej rozłożysta i nadaje się do zapiekania i nadziewania np. warzywami, mięsem czy kaszą. Pieczarki możemy spożywać […]