Pasztet drobiowo-warzywny
Pasztet drobiowo-warzywny do doskonały sposób na wykorzystanie mięsa i warzyw pozostałych z rosołu. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu i mamy pewność, że nic się nie zmarnuje. Taki pasztet możemy przechowywać w lodówce nawet do tygodnia. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno do kanapek. Składniki: około 500-600g mięsa z udka z […]
Pieczone udka z warzywami
To kolejna propozycja na szybki i efektowny obiad dla całej rodziny. Za każdym razem możemy zmieniać wersje smakowe, według własnych upodobań. Wybierajmy warzywa, które mamy akurat w lodówce np. pietruszkę, buraczki, seler, kukurydzę, pieczarki, pomidorki koktajlowe, sprawdzi się tu nawet brukselka! To pomysł na obiad, który właściwie robi się sam, wrzucamy wszystkie składniki do naczynia, […]