jarzębina
acti50 aktywność fizyczna aktywność fizyczna i umysłowa seniora aktywność seniorów aktywność społeczna aktywność umysłowa aktywny senior badania bezpieczeństwo seniora ból stawów Centrum Seniora Angel Care choroba Alzheimera choroby serca ciasta COVID-19 cukrzyca dieta dieta seniora dobry stan zdrowia domowa opieka nad seniorem domowe wypieki emerytura emerytura seniora finanse seniora katarzyna dorosz koronawirus lato obiad opieka nad chorym opieka nad osobami starszymi opieka nad seniorem pieniądze renta senior uroda warzywa witaminy wypieki Zakład Ubezpieczeń Społecznych zdrowa dieta zdrowie zdrowie seniora zioła ziołolecznictwo ZUS
Jarzębina w kuchni – niezwykłe właściwości czerwonych kulek
Choć większości osób kojarzy się głównie z efektownymi, czerwonymi koralami nawlekanymi na nitkę jesienią, to jednak jarzębina pospolita ma nam dużo więcej do zaoferowania. Jest pięknym, niewielkim drzewem o niewątpliwej funkcji ozdobnej, ale też o niezwykłych właściwościach zdrowotnych. W dodatku ma oryginalny smak, który wystarczy umiejętnie z niej wydobyć, by móc cieszyć się wszystkimi jej walorami! Pomysły na jarzębinę w potrawach Trudno wyobrazić sobie dania składające się z samej jarzębiny, ale można spożywać ją w wielu przystępnych formach. Dla zachowania wszystkich właściwości, zaleca się jej suszenie lub mrożenie. Zarówno zCzytaj dalej