Fenkuł włoski – właściwości i zastosowanie
Fenkuł włoski ceniony jest głównie za swoje walory smakowe, a większość z nas zna również jego właściwości lecznice. Aromatyczna i soczysta bulwa rośliny nadaje się do jedzenia na surowo, a także po ugotowaniu, smażeniu, czy pieczeniu. Sprawdź, dlaczego warto uprawiać fenkuł w ogrodzie! Fenkuł włoski – charakterystyka rośliny Fenkuł bywa nazywany także koprem włoskim […]
Wiatry nie tylko za oknem, czyli jak radzić sobie z gazami jelitowymi?
Gazy jelitowe są produktem przemiany materii i stanowią naturalne zjawisko fizjologiczne. Swobodne pozbywanie się nadmiaru gazu chroni przed dolegliwościami bólowymi i dyskomfortem związanym z ich nagromadzeniem. Niemniej jednak ich nadmiar jest wstydliwym problemem i może świadczyć o zaburzeniach ze strony przewodu pokarmowego, czy nieprawidłowej diecie. Ulgę mogą przynieść ogólnodostępne zioła! Mięta pieprzowa Mięta pieprzowa (Mentha […]