Szukaj

Fenkuł włoski – właściwości i zastosowanie

Fenkuł włoski ceniony jest głównie za swoje walory smakowe, a większość z nas zna również jego właściwości lecznice. Aromatyczna i soczysta bulwa rośliny nadaje się do jedzenia na surowo, a także po ugotowaniu, smażeniu, czy pieczeniu. Sprawdź, dlaczego warto uprawiać fenkuł w ogrodzie!   Fenkuł włoski – charakterystyka rośliny Fenkuł bywa nazywany także koprem włoskim […]

Ocet z koprem włoskim, chili i szafranem – zrób go samodzielnie!

Ocet jest bywalcem kuchni zwłaszcza w okresie letnim, kiedy przygotowujemy domowe przetwory. W tym czasie warto wypróbować rozmaite kompozycje smakowe, dzięki którym nawet najprostsza potrawa stanie się wykwintnym daniem. Jednym z ciekawych pomysłów jest przygotowanie octu z koprem włoskim, chili i szafranem. Poznaj sprawdzony przepis!   Koper włoski, chili i szafran – skąd takie połączenie […]