pieczywo
acti50 aktywność fizyczna aktywność fizyczna i umysłowa seniora aktywność seniorów aktywność społeczna aktywność umysłowa aktywny senior badania bezpieczeństwo seniora ból stawów Centrum Seniora Angel Care choroba Alzheimera choroby serca ciasta COVID-19 cukrzyca dieta dieta seniora dobry stan zdrowia domowa opieka nad seniorem domowe wypieki emerytura emerytura seniora finanse seniora katarzyna dorosz koronawirus lato obiad opieka nad chorym opieka nad osobami starszymi opieka nad seniorem pieniądze renta senior uroda warzywa witaminy wypieki Zakład Ubezpieczeń Społecznych zdrowa dieta zdrowie zdrowie seniora zioła ziołolecznictwo ZUS
Chleb pszenny z brytfanki, bez zagniatania

Ciasto na chleb potrzebuje tylko nocy w misce, a z samego rana możemy piec i mieć najlepszy, cieplutki chlebek na śniadanie. Z chrupiącą skórką! Do upieczenia tego cuda potrzebujemy brytfanki lub naczynia żaroodpornego z pokrywką. Ciasta nie zagniatamy, składniki wystarczy jedynie wymieszać i odstawić. To niewiarygodne, że można uzyskać tak wspaniały efekt, przy minimum pracy. No to do dzieła! Składniki: 450g mąki pszennej łyżeczka soli np. himalajskiej szczypta cukru kokosowego lub zwykłego łyżeczka suchych drożdży (lub 20g świeżych) 300ml wody Przygotowanie: Ciasto najlepiej przygotować wieczorem. Do miski wsypujemy mąkęCzytaj dalej