Szukaj

Przepis na olej rozmarynowy z dodatkiem liści laurowych i czosnku

Rozmaryn to zioło o wyjątkowo intensywnym aromacie i smaku, jednocześnie posiadające liczne właściwości lecznicze. Rozmaryn doskonale pasuje przede wszystkim do potraw mięsnych, dlatego jest to idealny dodatek do oleju, dzięki któremu podkreślimy walory niejednej potrawy. Choć nie będzie to olej tak zdrowy, jak skoncentrowany olejek i tak warto wypróbować go w kuchni. Przedstawiamy prosty sposób […]

Czym jest hummus i czy warto go jeść?

Hummus to potrawa kuchni bliskowschodniej, która staje się coraz popularniejsza w Polsce. Jest to pasta z ugotowanej i utartej ciecierzycy bądź innych roślin strączkowych, na przykład bobu. Chociaż wiele firm oferuje szeroką gamę hummusu, to zdecydowanie najzdrowszy będzie ten zrobiony samodzielnie. Jest to zajęcie czasochłonne, ale warto poświęcić czas, by zjeść jak najbardziej bogatą w […]