woda różana

 
 

Woda z róży damasceńskiej – idealna do cery dojrzałej

Hydrolat, czyli woda kwiatowa uzyskiwana poprzez destylację części roślinnych, jest szczególnie pożądanym kosmetykiem do pielęgnacji cery. Popularnym hydrolatem jest woda z płatków róży damasceńskiej, powszechnie stosowana do pielęgnacji cery dojrzałej. Zobacz, kiedy warto sięgnąć po ten rodzaj naturalnej pielęgnacji i jakie właściwości wykazuje cenna róża damasceńska.   Właściwości róży damasceńskiej Różna damasceńska to gatunek róży uprawiany w Basenie Morza Śródziemnego. Szczególnie pożądaną odmianą jest róża pozyskiwana z Bułgarskich upraw. Gatunek ten posiada ponad 300 związków aktywnych, które mają korzystny wpływ na kondycję skóry, dlatego kosmetyki wytwarzane z płatków róży damasceńskiejCzytaj dalej


Woda różana

Woda różana jest znana od wielu wieków jako specyfik stosowany na różne dolegliwości oraz poprawiający wygląd. Jaskie korzyści niesie używanie wody różanej i jak przygotować ją samodzielnie w domu? O tym dowiecie się w poniższym artykule. Woda różana – właściwości Woda różana zawiera witaminy z grupy B, witaminę C i E, a także flawonoidy. Ma w sobie również prowitaminę A, która wykazuje działanie antybakteryjne i redukuje przebarwienia. Witamina C wspomaga walkę z pękającymi naczynkami oraz zmarszczkami. Witaminy z grupy  B przyspieszają regenerację skóry i ograniczają rogowacenie. Witamina E redukuje przebarwienia.Czytaj dalej